Minden ami fontos

Dunakeszi városi hírcsokor 2020.04.01.

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

2020.03.27

KÖZLEMÉNY

A 71/2020.(III.27.) Kormányrendelet alapján

A Kormány 2020. március 27-én megalkotta a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III.27.) Kormányrendelet, mely alapján 2020. március 28-án 00.00 órától kijárási korlátozás lép érvénybe.

Az alábbi rendelkezéseket köteles mindenki betartani:

1. Mindenki köteles másokkal a szociális érintkezéseket a minimálisra csökkenteni. Amennyiben mégis sor kerül ilyen érintkezésre, akkor egymás között legalább 1,5 méter távolságot kell tartani. Ez a rendelkezés vonatkozik a tömegközlekedési eszközökön történő utazás során is. E rendelkezés alól kivételt képeznek a közös háztartásban élők

2. Vendéglátó üzletben tartózkodni TILOS! Ez alól kivételt képeznek az adott üzlet dolgozói, illetve kivételt képez továbbá, ha az üzlet elvitelre forgalmaz élelmet.

3. A 65. életévét betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot, gyógyszertárat CSAK 09.00 óra és 12.00 óra közötti időszakban látogathatják! De az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon gyógyszertárban az ott dolgozókon kívül 09.00 óra és 12.00 óraközötti időszakban CSAK a 65. életévüket betöltött személyek tartózkodhatnak! A rendelkezés alapján 65. év alattiak NEM! A 65 év alattiak 12.00 óra után záróráig látogathatják az üzleteket. Ezeknek a szabályoknak a betartásáért az adott üzlethelyiség üzemeltetője felelős!

4. A rendeletben foglaltak betartását a Rendőrség és a Katonai Rendészet ellenőrzi. Az elrendelt korlátozásokat be nem tartókkal szemben kényszerintézkedést foganatosíthatnak az említett szervek. A korlátozó rendelkezések megszegői ellen szabálysértési eljárás indítható, amely alapján cselekményük 5.000.- és 500.000.- Ft közötti pénzbírság kiszabásával büntethető.

5A lakóhely, tartózkodási hely, magánlakás csak alábbi eseteben hagyható el:

  • a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben való vásárlás
  • a napközben kiscsoportos felügyeletre a kiskorú gyermek oda és visszakísérése
  • az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatás, (fizioterápiás kezelés, a gyógytorna, vagy pszichoterápiás ellátás)
  • egyéni szabadidős sporttevékenység és szabadidős célú gyalogos közlekedés (levegőzés, séta). Ez történhet a település belterületén és külterületén, lehetőség szerint zöldterületen egyedül, vagy az egy háztartásban élő együtt, de úgy, hogy másoktól legalább a 1,5 méteres távolságot tartsák meg
  • házasságkötés és temetés SZŰK CSALÁDI KÖRBEN!
  • élelmiszerüzletben történő vásárlás
  • napi szükségleti cikkek közül az illatszert, drogériai termékeket, háztartási  tisztítószert és vegyiárut, higiéniai papírtermékeket forgalmazó üzletekben történő vásárlás;
  • állateledel, takarmány vásárlás
  • mezőgazdasági üzletben történő vásárlás, ideértve a vágóhidat és a műtrágya értékesítéssel foglalkozó üzleteket.
  • piac, helyi termelői piacon történő vásárlás
  • gyógyszertárban történő vásárlás
  • üzemanyag-töltőállomáson történő vásárlás
  • dohányboltban történő vásárlás
  • fodrász, manikűrös igénybevétele
  • szállítási, tisztítási, higiéniai szolgáltatások igénybevétele
  • gépjármű javító, kerékpár javító, mezőgazdasági és erdészeti gépek javításának igénybevétele
  • hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele (szemétszállítás, lomtalanítás, stb.)
  • csak a LEGSZÜKSÉGESEBB ESETBEN a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, a hatósági, banki, biztosítási, pénzügyi, postai szolgáltatások igénybevétele;
  • háziállatok ellátása, sétáltatása, állatorvosi szolgáltatás igénybevétele;
  • szülői jogok és kötelezettségek érvényesítése és teljesítése
  • hitéleti tevékenység (pl. mise látogatása, stb.)
  • a magáról gondoskodni nem tudó, vagy segítségre szoruló kiskorú személy, beteg személy, idős személy részére történő segítségnyújtás úgy, hogy a meghatározott 1,5 méter védőtávolságot velük összefüggésben is meg kell tartani.

6. A rendelet 2020. április 11. napján veszti hatályát


 

2020.03.30

A járási tisztifőorvos tanácsai a koronavírussal kapcsolatban

Dr. Győri Csilla járási tisztifőorvos tájékoztatása a koronavírussal kapcsolatban: 

  • Ha a karanténban élő személy betartja az előírt utasításokat és nem hagyja el a számára kijelölt tartózkodási helyet, nem jelent veszélyt a lakóközösségben élőkre.
  • A társasház közös helyiségeinek ebben az esetben elrendelt soronkívüli fertőtlenítése nem indokolt. Erre tanácsokat az nnk.gov.hu/koronavirus menüpont alatt találnak. A napi takarítás továbbra is kötelező. Mivel a vírus lipidburokkal rendelkezik, a szokványos tisztítószerek hatására elpusztul.
  • A szellőzőrendszer és a légkondicionáló készülék nem jelent kockázati veszélyt a vírus terjedésére vonatkozóan, azonban célszerű a lakóhelyet rendszeresen szellőztetni. 
  • A településen lévő karanténban lévőkről a település polgármestere határozat útján értesül. Az elhunytakról jogszabályi rendelkezés hiányában nem küldenek tájékoztatást.

    2020.03.30

 

Az Önkormányzat minden háziorvosi rendelőt germicid, azaz fertőtlenítő hatású lámpával szerel fel

A germicid, vagy fertőtlenítő lámpák speciális UV-C tartományú fényforrások, amelyek segítik egy adott terület fertőtlenítését. 

A laboratóriumi, illetve kórházi eszközök fertőtlenítésén kívül több területen is használnak germicid lámpákat. 

A lakosság és egészségügyi dolgozóink biztonsága érdekében az Önkormányzat a jelenlegi, vírushelyzetre való tekintettel minden háziorvosi rendelőt a fent említett fertőtlenítő lámpával szerel fel, amelyeknek a beszerzése már folyamatban van. 

2020.03.26.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search