Minden ami fontos

Jövő héten érkezik Magyarországra az olasz koronavírus-gyorsteszt

Várhatóan jövő héten kezdik szállítani a vérből pár perc alatt eredményt mutató gyorstesztet elsősorban az egészségügyi intézményekbe, illetve a nagyvállalati megrendelőknek.

Jövő héten érkezik Magyarországra a koronavírust jelző olasz gyorsteszt - írta a 24.hu a forgalmazó a Bio-Kasztel Kft. ügyvezetőjére, Barta Juditra hivatkozva. A Screen Italia nevű egészségügyi cég koronavírus-gyorstesztje vérből és pár perc alatt kimutatja a vírus hatására a szervezetben termelődő ellenanyag jelenlétét. A lap szerint a gyorsteszt

▾hirdetés

a fertőzöttséget követő ötödik-hatodik nap után ad biztos eredményt, és a kiértékeléséhez egészségügyi szaktudás szükséges.

A tesztcsík darabja nettó 3900 forintba kerül.

Barta Judit azt mondja, kórházaknak, magánklinikáknak, laboroknak szállítanak majd a gyorstesztből, valamint számos magyarországi multicégtől, köztük több ezer főt foglalkoztató gyárakból vannak megrendeléseik.

Magyarországon jelenleg az állami ellátásban csak a protokoll szerint tesztelnek, magánlaborban azonban van erre is lehetőség, igaz 31 ezer forintért, eredményre pedig huszonnégy óra múlva számíthat a páciens.

Dél-Koreában az EgészségKalauz nevű szakportál szerint az autósok vírustesztelő állomásokon csekkolhatják esetleges fertőzöttségüket. A lap idéz egy kint élő magyart: Odagurulnak, nem kell kiszállni, csak lehúzni az ablakot, a védőruhába öltözött szakemberek nyálmintát vesznek, majd az eredményt SMS-ben küldik. Ha pozitív a teszt, akkor befektetik a beteget, lekövetik az útvonalát, fertőtlenítenek, bezárják a helyeket, ahol a beteg a tünetei megjelenése előtt 14 nappal járt, erről SMS-t küldenek az adott település összes lakójának.

Az ötvenmilliós országban a cikk szerint napi 15 ezer tesztet végeznek el.

Forrás:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.2020. március 13. 14:50

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search