Minden ami fontos

Dél Koreában így érték el a leghatékonyabb védekezést a koronavírus ellen!

Dél Koreában így érték el a leghatékonyabb védekezést a koronavírus ellen!

A távol-keleti országban szombatig 8086 koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, az áldozatok száma jelenleg 73, így a halálozási ráta az egyik legalacsonyabb a világon.

A járványkezelés lényege a gyorsaság. Dél-Koreában egyáltalán nincs hiány a tesztekből, sőt maguk fejlesztették ki azt, és négy vállalatnak adtak engedélyt a gyártásra. Így hetente 140 ezer tesztet tudnak előállítani, amik 98 százalékos pontosságúak. Országszerte közel száz ponton teszteltetheti magát bárki szinte azonnal, és 24 órán belül meg is kapja az eredményt. Mindezt ingyen.

A módszer kulcsa az átláthatóság. Az iskolákat és az irodákat bezárták, a tömegrendezvényeket betiltották, de nem rendeltek el se beutazási tilalmat, az emberek mozgását sem korlátozzák, ehelyett lényegében azonnal információt közölnek minden pozitív koronavírusos esetről.

Akinél diagnosztizálják a koronavírust, de enyhék a tünetei, házi karanténba küldik, hogy a kórházakat ne terheljék túl. Amint valakinek súlyosbodik az állapota, mentők mennek érte védőfelszerelésben.

Emellett minden koronavírusos betegtől részletes beszámolót kérnek arról, hol járt az elmúlt napokban, amit rögtön ellenőriznek a bankkártya-tranzakciók és a térfigyelő kamerák felvételei alapján. Személyiségi jogok miatt egyetlen pácienst sem neveznek meg, de mindenki kap egy számot, ami alapján azonosíthatóvá válik. Az adatait feltöltik egy minden állampolgár számára elérhető applikációra, így pontosan lehet látni, hogy mit, mikor, kivel és hol csináltak a fertőzöttek az utóbbi napokban. Így bárki könnyen meggyőződhet arról, hogy találkozott-e a közelmúltban fertőzött személlyel.

Teljes cikk itt olvasható:

https://24.hu/kulfold/2020/03/14/koronavirus-jarvany-del-korea/

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search