Minden ami fontos

Irány a digitális távoktatás! Könnyű dolgunk van, mert már 20 éve foglalkozunk az üggyel, fejlesztjük azt!

Irány a digitális távoktatás!

Könnyű dolgunk lesz, mert már kormányzati szinten majdnem 20 éve foglalkozunk az üggyel és az alapok rendelkezésre állnak!

Nézzük hogyan is folyik a távoktatás napjainkban!

Az adott óra lefolytatásához Tanár nénink beül a részére fenntartott iskolai, elszeparált távoktató helyiségbe, bekapcsolja laptopját csatlakozva  a központi szerverhez, amely napra pontosan előhozza az aznapi tananyagot, ahhoz kapcsolódó pedagógiai segédlettel, kérdésekkel, megoldásokkal.

Elérkezett az idő, a program automatikusan megnyomja a „becsengető” gombot, mely a nebulók laptopján a régi hagyományos folyosói csengőhangot imitálva megszólal.

Persze már minden diák alig várja otthon, hogy elkezdődjön az oktatás!

Csengőhangra kinyitják laptopjukat, jelszóval bejelentkeznek és az oktatási szoftver máris regisztrálja a jelenlévőket.

Tanár nénink konferencia módra kapcsolva, azonnali kép és hangkapcsolat felállításával, áttekinthető módon látja a nebulókat a gépeik előtt.

Kezdődhet az oktatás!

(Megj: Nagy segítségére van Tanár néninknek a jól kidolgozott rendszer, mely figyeli a nebulók retináját és mimikáját, ebből is leszűrve reakcióikat, elemezve figyelmüket. A központi gép jelzi az oktatónak ha a figyelem és aktivitás a már nem megengedhető szintre csökken. Tanári döntés az, hogy ilyenkor automatikus jelzés történik a diák részére figyelme csökkenésére vagy a pedagógus személyesen szólítja meg a diákot!)

Elsőként értékelik az előző nap beküldött a házi feladatokat, melyet a központi szerver eltárolt és kiértékelt.

Ezt követően megkonzultálják a megoldásokat, hibákat a konferenciarendszeren keresztül, melyben minden diák aktivitására számít a rendszer és random módon vagy tanári akarattal szólítja meg a diákokat.

A tovább haladás is könnyen megy, hisz az oktatási szoftver előre programozott digitális tananyaga, jól felépítetten, figyelemfelkeltően animációkkal, képpel, hanggal segítve azt, leadja a tanulóknak az aznapit.

Következhetnek a kérdések!

Tapasztalati úton a legfontosabb válaszok rendszertanilag az oktató rendelkezésére állnak, azt lejátszva, ahhoz szóbeli kommentet fűzve tudja a kérdésre adott választ prezentálni.

Az óra legutolsó részében a Tanár nénink egy gombnyomással kiküldi a házi feladatot, megkéri a nebulókat annak kinyomtatására. A papír alapú megoldást követően, - csak hogy el ne felejtsünk írni - nebulóink azt beszkennelve rögzítik a kommunikációs csatornán és digitálisan beküldik a nap folyamán a suli szerverébe.

A szoftver a beküldés időpontjában azonnal kiértékeli és osztályozza azt és naplózza annak eredményét, átküldve az eredményt az oktató részére tájékoztatásul.

Az idő lejártával megszólal a "virtuális folyosócsengő", Tanár nénink elköszön a gyerekektől, kikapcsolás előtt a szoftver is megköszöni a munkát mindenkinek és elkezdődhet a szünet.

Itt tartunk most!

Tudjuk ez csak a gyerekcipő, de innen könnyen kifejleszthető a digitális távoktatás professzionális szintje is, melyre most járványos időszakban nagy szükség van.

Még szerencse, hogy előrelátó módon több éve ezzel foglalkozva eljutottunk idáig!

dg

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search