Minden ami fontos

Megvan a koronavírus ellenszere? Vigyázz az álhíres oldalakkal! A Political Capital egy hónap alatt 200 álhírt talált a koronavírussal kapcsolatban.

A hatóságoknak nemcsak a koronavírus-járvány egészségügyi kockázataival kell megküzdeniük világszerte, hanem az álhírek terjesztőivel is. Magyarországon is sokan haszonszerzésre használják ki az emberek félelmét vagy információéhségét: számos portál terjeszt pánikkeltésre alkalmas tartalmakat. Ezek növelik az oldalak forgalmát, és így reklámbevételeiket is.

Internetes oldalakon olyan rémhírek is megjelentek, hogy több budapesti pályaudvaron emberek estek össze, és haltak meg a koronavírus miatt.

A Political Capital egy hónap alatt 200 álhírt talált a koronavírussal kapcsolatban. Azok több százezer olvasóhoz is eljuthattak.

Szicherle Patrik elemző:

„Ez a 12 oldal, amit vizsgáltunk, egyértelműen álhírterjesztő oldalak. Szinte csak dezinformációs tartalmakat találunk rajtuk. Nem a koronavírus az egyetlen ilyen eset. Nagyon sok esetben más betegségekkel kapcsolatban is terjesztenek álhíreket, például arról, hogy a curryvel gyógyítható a rák, vagy az oltások megölnek minket.”

A koronavírussal kapcsolatos ál- és rémhírek terjesztése bűncselekmény, a rendőrség már több eljárást indított közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt.

„A Nemzeti Nyomozó Iroda internetfigyelése alapján négy büntetőeljárást indítottunk olyan személyekkel szemben, akik valótlan hírekkel próbáltak pánikot kelteni. Egy eljárásban már sikerült beazonosítani az elkövetőt” - közölte Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központ vezetője.

Forrás: euronews

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search