Minden ami fontos

2020. március 1-től általános szabálysértési hatóságként a rendőrség jár el.

A rendőrséghez kerülnek a szabálysértési eljárások

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény módosítása alapján 2020. március 1-jétől általános szabálysértési hatóságként a rendőrség jár el.

A járási (fővárosi kerületi) hivatalok hatáskörébe eddig 39 féle szabálysértési ügytípus vizsgálata tartozott. Ezeket az eljárásokat – a jelenleg is hatáskörükbe tartozó ügyek mellett – 2020. március 1-jétől a rendőrség szabálysértési hatóságai folytatják majd le. A járási (fővárosi kerületi) hivatalok által le nem zárt, folyamatban lévő szabálysértési ügyek a területileg illetékes rendőrkapitányságokhoz kerülnek.

A feladatbővülés a rendőrségnél szervezeti változással nem jár, viszont a rendőrkapitányságokon létszámbővítésre kerül sor. A járási (fővárosi kerületi) hivatalok 210 státuszt adnak át. Az érintett dolgozók közül, aki vállalja – és megfelel a követelményeknek – hivatásos állományba kerül, a többieket rendvédelmi igazgatási alkalmazottként foglalkoztatjuk. Jogszabály rögzíti, hogy a kormányhivataloktól a rendőrséghez kerülő kollégák jelenlegi bérüknél kevesebbet nem kereshetnek.

A változásból az eljárással érintettek annyit fognak érzékelni, hogy ügyükben márciustól az illetékes rendőrkapitányságon kell megjelenni; a kézhez kapott dokumentumokon pedig rendőrségi fejléc szerepel.

 (MTI) és police.hu

https://jogaszvilag.hu/a-rendorseghez-kerulnek-a-szabalysertesi-eljarasok/

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search