Minden ami fontos

Kormányzati döntéstől függ a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbítása. A projekt 110 milliárd forintba kerül és 5-10 év távlatában tud elkészülni.

Február 17-én került sor a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) lakossági fórumára a Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola aulájában, melyen a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbításáról és ennek feltételeiről volt szó. A közlekedési központot Rácz Zoltán projektvezető, a FŐMTERV-et Schulek János műszaki igazgató, tervező és Szabó Csaba generáltervező, a IV. kerületet pedig Mártonffy István főépítész képviselte. Az eseményen részt vett Déri Tibor IV. kerületi, valamint Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi polgármester, Varju László országgyűlési képviselő, az újpesti képviselő-testület számos tagja és az agglomerációs települések több önkormányzati képviselője is.

Rácz Zoltán előadásában kiemelte, hogy a BKK a fővárosi önkormányzattól arra kapott felhatalmazást, hogy elkészítse a tervezett metróhosszabbítás engedélyezési terveit, minden szükséges engedélyt megszerezzen, illetve részletes megvalósíthatósági tanulmányt készítsen a projekt számára, ami egyben a jövőbeli európai uniós támogatás alapfeltétele is.

A projektvezető részletesen bemutatta a tervezett nyomvonal leendő állomásainak sajátosságait.

A tervekről részletesen az ujpest.hu oldalon olvashatsz:

http://ujpest.hu/hir/12352/Igy_lehet_hosszabb_a_3-as_metro_ha_a_kormany_is_ugy_akarja/

A hallgatóság számos kérdést tett föl a projekttel kapcsolatban, arra mindenki kíváncsi volt, mennyire reális a projekt megvalósítása.

Ezzel kapcsolatban a BKK képviselői többször is leszögezték: nem tudni, hogy a jelenlegi számítások szerint 110 milliárd forintba kerülő beruházás végül kap-e EU-s támogatást.

Rácz Zoltán úgy fogalmazott: 

„Ez tisztán kormányzati hatáskör, erre semmiféle ráhatásunk nincs. Mi annyit tudunk tenni, hogy megfelelő engedélyekkel rendelkező tervdokumentációt teszünk le az asztalra.”

A szakemberek mellett Déri Tibor polgármester is számos alkalommal válaszolt a jelenlévők felvetéseire. Azt ő is elmondta, hogy amennyiben a 2021-2027-es uniós költségvetési ciklusban nem jut EU-s támogatáshoz a projekt, akkor 2027 utánra csúszik a lehetséges kezdő időpont.

„A jelenlegi fővárosi vezetés február végén, a Közfejlesztések Tanácsa ülésén fordul a kormányhoz az ügyben. A kabinetnek világosan meg kell mondania, hogy támogatja-e a metróhosszabbítást, vagy sem. Ha azt mondják, hogy itt a 110 milliárd, akkor valószínűleg felgyorsulnak a folyamatok, 5-10 év közötti távlatban. Ha sem állami, sem uniós forrást nem ítélnek oda, akkor a beruházás húzódni fog” – tette világossá a polgármester.

Forrás: ujpest.hu

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search