Minden ami fontos

Megjelentek a nagyragadozók a Bükkben

Füzértől egy órányi járásra a farkasok egy erdésszel és az őt kísérő Golden retriever kutyával találkoztak össze, írta az Agrofórum.  

Januárban mérték fel a nagyragadozókat a Bükki Nemzeti parkben.

"A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálata összehangolt felmérést végzett 2020. január 30-án és 31-én. Az igazgatóság közleménye szerint a Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területét érintő szinkron-jellegű számlálás során összesen mintegy 425 kilométernyi útvonalat nyomoztak végig, vizsgálták át farkasok és hiúzok életnyomai után kutatva. A felmérésben összesen 18 fő vett részt.

2020.01.30-31-én igazgatóságunk természetvédelmi őrszolgálata összehangolt felmérést végzett.

A három megye (Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén) területét érintő szinkron-jellegű számlálás során összesen mintegy 425 kilométernyi útvonalat nyomoztunk végig, vizsgáltunk át farkasok és hiúzok életnyomai után kutatva.

Az elmúlt években bizonyítást nyert, hogy a tágabb térségünkben élő nagyragadozó fajok közül mindhárom előfordul, a farkas és a hiúz pedig állandó jelleggel megtelepedett a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén. Előbbi többször sikerrel is szaporodott, míg utóbbi esetében, bár ez szintén biztosra vehető, egyelőre csak valószínűsíteni tudjuk.

A medve ritkán, rendszertelenül, elsősorban kóborlásai során bukkan fel, de Szlovákiával határos területeinken gyakrabban találkozhatunk nyomaival.

A Bükkben, a Fennsíkon és a hegység déli tömbjében egymástól markánsan elkülönülő területeken tapasztaltunk farkasok aktivitását a szinkron ideje alatt. Ezek alapján 9-11 egyedre becsüljük a Bükkben tartózkodó farkasok számát."

A felémérést teljes terjedelemben itt olvashatod:

https://www.bnpi.hu/hu/hir/nagyragadozo-szinkron-a-bukki-nemzeti-park-igazgatosag-teruleten

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search