Minden ami fontos

Barcelonából kitiltották a szennyező autókat. Aki igazolja, hogy a tiltott autóját a bontóba küldte, három évig ingyen tömegközlekedhet!

Barcelonából kitiltották a szennyező autókat, létrejött Európa legnagyobb alacsony kibocsátású zónája. 

Barcelonában január 1-én bevezették Európa legnagyobb kiterjedésű tilalmi zónáját a szennyező autók számára: a ZBE (Zona de Baixes Emissions, vagyis alacsony kibocsátású zóna) szinte az egész város területét lefedi a maga 95 négyzetkilométerével, de a környező autópályák kivételével még a városhatárokon is túlnyúlik. A hasonló madridi kezdeményezésnél ez hússzor nagyobb területet jelent.

A rendelkezés értelmében a 2000 előtt gyártott benzines és a 2006-nál régebbi dízelautók, valamint a 2003-nál régebbi motorkerékpárok nem hajthatnak be a zónába munkanapokon 7 és 20 óra között. Akik ezt megszegik, 100 és 500 euró közötti büntetésre számíthatnak – az első három hónapban moratórium van érvényben, tehát ez idő alatt csak figyelmeztetést kapnak a szabályszegők.

Egyéb akciókkal is segítenék a szennyezettség helyzetét a barcelonai vezetők: például azok, akik igazolják, hogy a tiltásban érintett autójukat bontóba küldték, három évig ingyenesen vehetik igénybe a városi tömegközlekedést és a környékbeli regionális közlekedési eszközöket – feltéve, ha ez idő alatt nem vásárolnak vagy bérelnek új autót.

Egyéb érdekességek a cikkben:

Bodnár Zsolt cikke

https://qubit.hu/2020/01/02/barcelonabol-kitiltottak-a-szennyezo-autokat-letrejott-europa-legnagyobb-alacsony-kibocsatasu-zonaja

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search