Minden ami fontos

Petárdastopot kérnek az állatvédők szilveszterre

Petárdastopot kérnek szilveszterre az állatvédők az óévbúcsúztatáskor használt pirotechnikai eszközök erős hang- és fényhatásai miatt - közölte az Orpheus Állatvédő Egyesület az MTI-vel.

Seres Zoltán, az egyesület munkatársa arra figyelmeztetett: a pirotechnikai eszközök durva hang- és fényhatásai az állatoknál "sokkos pánikot" okozhatnak.
    
A házi kedvencek ilyenkor félelmükben akár támadhatnak is, de legtöbbjük ijedtében elszökik, elkóborol. A riadtan menekülő állatok néhány óra alatt öt-tíz kilométert, több településnyi távolságot is képesek megtenni - tette hozzá.
    
Az Orpheus Állatvédő Egyesület ezért azt tanácsolja, hogy

a háziállat-tulajdonosok tegyenek az elérhetőségüket tartalmazó bilétás nyakörvet a kutyákra, macskákra, a kutyákban levő kötelező mikrochip pedig legyen állatorvos által az adatokat tartalmazóan beregisztrálva, hogy ha az állatot megtalálja valaki, tudja, kit kell értesíteni.
   
Azt javasolják: a kutyákat december 30. és január 2. között még a kijelölt sétáltatóhelyeken is fokozott óvatossággal, pórázon sétáltassák. A kutyatulajdonosok otthonukban biztosítsanak kedvencüknek a közvetlen utcai hangoktól elszigetelt helyet, például belső szobát, udvarrészt, garázst. Ha az állatot beengedik a lakásba, akkor a sötétítőfüggönyt húzzák el, a redőnyt eresszék le. A félősebb állatok számára pedig állatorvos által ajánlott nyugtatószerről is gondoskodhatnak.

atv.hu

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search