Minden ami fontos

Dunakeszit mindenki esélyesnek tartja az NB III.-ba való feljutáshoz. De vajon megéri e?

Aki a focimeccsekre kijár, mindenhol tapasztalja, hogy a Dunakeszi felnőtt csapatát bajnokesélyesnek és NB III.-ba feljutó esélyesnek tartják.

De vajon szabad e feljebb lépni?

Érdemes  e tárgyban elolvasni a 888.hu cikkét!

"A bajnokság, amit agyonnyom a pénz"

"A profi és az amatőr foci közötti átmenet szinte teljesen ellehetetlenült, a megoldás pedig nem nagyon látszik."

"Ehelyett ma azt látjuk, hogy a negyedosztályból a harmadosztályba csak néhány, kivételes anyagi helyzetben lévő klub tud feljutni úgy, hogy ne essen ki egyből, egyébként a csapatok belerokkannak az a NB III. költségeibe."

"Emellett évről évre az a tapasztalat, hogy a megyei bajnokok (húsz csapat) 60-70 százaléka vállalja csak az osztályozókat, és adott esetben az NB III-as indulást."

"Jelenleg még a megyei osztályokban is előfordulnak hatjegyű fizetések, az NB III-ban pedig a legtöbb csapatnál alap a 2-300 ezer forintos bér, de előfordulhatnak ennél jóval magasabb jövedelmek is. Sajnos a focira költött állami támogatásokat nem, vagy csak alig-alig ellenőrzi bárki, így nem egy klub akad, aki a taótámogatásból a játékosok fizetésére költ az utánpótlás vagy az infrastruktúra helyett. Ez nemcsak az utánpótlás kárára megy, a becsületesen gazdálkodó kisebb kluboknak így esélye sincs feljutni a megyei bajnokságokból. 

Egy klubvezető szerint az NB III-ban egy klub éves költsége alsó hangon hatvanmillió-nyolcvanmillió forint, de ennek akár a többszöröse is lehet.

Ezt egy kisebb csapatnak szponzori pénzekből szinte lehetetlen előteremteni, mert az NB III-nak semmilyen reklámértéke nincsen: televíziós közvetítés nincs, a bajnokság presztízse alacsony, a nézőszám csak kivételes esetben éri el az ezret egy-egy klub nagyobb rangadóján, de még az 500-1000 közötti nézőszám is kiugróan jónak számít, általánosságban pár száz ember jár ki a találkozókra."

"Pest megye: a Biatorbágy anyagi helyzete egyértelműen megfelelő az NB III-hoz, a második Dunakeszi ugyan nem válaszolt, de feltehetőleg ott is adottak a körülmények. Ha nem az előbbi két csapat közül kerülne ki a bajnok, az óriási csoda lenne."

Teljes cikket itt ovashatod:

https://888.hu/hajra-magyarok/a-bajnoksag-amit-agyonnyom-a-penz-4218112/

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search