Minden ami fontos

Városi hírcsokor 2019.11.25.

Idén is Adventi vásár Dunakeszin 

Programját lásd a képen.

Új óvodai csoportok indulhatnak sajátos nevelési igényű gyermekeknek

Dunakeszin kiemelt helyen kezeljük nevelési intézményeinket. Az önkormányzati óvodai férőhelyek száma 2010-2019-re 17%-os, míg az összes óvodai férőhelyek száma a kilenc év alatt összesen 28%-os férőhellyel növekedtek.

Célunk, hogy minden gyermek a legmegfelelőbb nevelési intézménybe járhasson. Eddig a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekeknek Dunakeszin nem volt biztosított a speciális csoport, így távolabbi településekre kellett járniuk.

A Dunakeszi Tankerületi Központ és az Önkormányzat célja, hogy az SNI gyermekeknek helyben biztosíthassuk a megfelelő fejlődéshez szükséges feltételeket. Ennek érdekében a Dunakeszi Tankerületi Központ kezdeményezi két új óvodai csoport indítását a János utcai Tagóvodában (Eszterlánc Óvoda), megkönnyítve ezzel az SNI gyermekek integrációját.

Tekintettel arra, hogy 2020 szeptemberében megnyitja kapuit az új, Alagligeten épülő óvoda, így - amennyiben az állam támogatja a fent említett lehetőség megvalósulását – a város a János utcai Tagóvodát kifejezetten az SNI gyerekek számára tenné elérhetővé. Jelenleg a kis és középső csoportos korú gyermekeket érinti a helyzet, akiknek az Eszterlánc Óvoda helyett a szüleik által választott másik nevelési intézményben (akár az újonnan épülő óvodában) biztosítana helyet az Önkormányzat.

A SNI csoportok létrehozásának célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek, egyéni igényekre szabott nevelésben részesülhessenek.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search