Minden ami fontos

Budapest Európa 8. legjobban bekamerázott városa!

A térfigyelő kamerák ott vannak szinte minden utcasarkon Budapesten is. A világ top 100 leginkább bekamerázott városa közül Budapest a 36. A környéken csak Varsó és Bécs van jobban bekamerázva. Mit figyelnek a modern térfigyelők? Hogyan azonosítanak minket?

Budapest 1,7 millió lakosát összesen 6 ezer térfigyelő kamera figyeli. Ez azt jelenti, hogy a világ legjobban megfigyelt városainak első egyharmadában, nagyon előkelő helyen van a magyar főváros.

Európában: London, Moszkva, Berin, Varsó, Bécs, Szentpétervár, Madrid, Budapest, Athén, Párizs a 10 legjobban bekamerázott város, vagyis Budapest Európában a 8. helyen van.

Mit és hogyan figyelnek a kamerák?

Az arcfelismerés sok országban a mindennapi élet részévé vált, de leginkább Kínában. A felhőalapú számítástechnika, a gépi tanulás és a nagyfelbontású kamerák világában a pontosság azon alapul, hogy mennyire van eltakarva a megfigyeltek arca. Nem véletlenül látjuk, hogy a tüntetők eltakarják az arcukat.

Ezt felismerve Kínában most tesztelik a testmozgás alapján történő azonosítást. Állítólag 50 méter távolságból már 94% -os pontossággal felismerik az embereket. Nem könnyű becsapni a rendszert, mert a számítógép folyamatosan elemzi az emberek testének arányait, mozgását és ebből állít elő egy úgynevezett testtartás energiaképet. Ez a folyamat látható a kiemelt képünkön. Ezzel a módszerrel még akkor is azonosítani tudják az embereket, ha el van takarva az arcuk vagy tudatosan megváltoztatják a járásukat – írja a multimedia.scmp.com oldalon.

Teljes cikket itt olvashatod:

https://budapestkornyeke.hu/dobbenetes-modszerrel-figyelnek-minket-budapest-a-vilag-40-legjobban-bekamerazott-varosanak-listajar-kerult/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search