Minden ami fontos

Városi hírcsokor 2019.11.04.

Elkezdődött a Szakorvosi Rendelőintézet felújítása

Tájékoztatjuk Önöket, hogy elkezdődött a rendelőintézet felújítása, továbbá a parkolóban a garázsok lebontása és a helyére az új pszichiátria épület építése.

A munkálatok miatt ideiglenesen csökken a terület parkolóhelyeinek száma, azonban hamarosan elkezdődik a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet jelenlegi parkolója melletti újabb parkoló terület kialakítása, amelynek végeztével a jelenleginél jóval több gépjármű tud majd parkolni az SZTK-hoz tartozó területen.

Az első ütemben az épület északi szárnyának felújítása kezdődik meg.

Megtörtént a rendelések kiköltöztetése és új helyen történő elhelyezése az alábbiak szerint:

- A reumatológiai szakrendelés és Dr. Galántai Gyöngyi neurológiai rendelése a 2. emeletre a régi titkárságra költözött

- A nőgyógyászati szakrendelés az 1. emeleten a régi gyógytorna terembe költözött

- A 2. emeleti masszázs helyiségben azok a rendelések fognak működni, akik eddig a régi gyógytorna teremben voltak (foglalkozás-egészségügy, Dr. Gulácsi-Bárdos Petra keddi diabetológiai rendelése és a dietetikai tanácsadás), továbbá itt fog rendelni szerda délutánonként Dr. Lukács Lajos is.

- Dr. Kisgyörgy Mária hétfő délutáni reumatológiai szakrendelése és Dr. Havas Adrienn neurológiai szakrendelése a továbbiakban a 2. emeleti neurológia rendelőhelyiségben működik.

- A masszázs, az UH szakrendelés, az ODM és Dr. Kormos Andor ortopédiai szakrendelése a mentőállomás területére költözött be.

A felújítás, bővítés idejére szíves türelmüket kérjük!

Új menetrenddel folytatja működését a Dunakeszi Hazaviszi éjszakai járat

Október 19-től a MÁV Start Zrt. a fővárosból új járatokat indított munkanapokon esténként, hétvégén pedig az éjszakai órákban az S70-es Göd-Vác-Szob vonalon. (A teljes cikk ITT olvasható.) Ezt figyelembe véve módosult a Dunakeszi Hazaviszi éjszakai járat menetrendje.

Tekintettel arra, hogy hétvégi napokon a vonatok éjszaka is óránként közlekednek a Nyugati Pályaudvartól, a Dunakeszi Hazaviszi éjszakai járat minden péntekről szombat virradóra a városon belül szállítja majd az utasokat.

Az első, belső körjárat október 25-ről 26. virradóra közlekedik, és a Nagyállomáson várja majd a vonattal érkezőket.

A menetrendet és a busz útvonalát alább – a kapcsolódó fájl opciónál – találják.

 

Begördül hozzánk Paks II. mozgó kiállítása

Miért van szükség új atomerőműre Pakson? Mennyire lesznek biztonságosak az új blokkok? Miként járulnak hozzá a klímavédelemhez? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphat a Paks II. társaság tájékoztató járművén, amely őszi körútján Dunakeszire is ellátogat.

A mozgó kiállításon az érdeklődők interaktív táblákon ismerkedhetnek meg az atomenergiával, a Pakson üzemelő négy, illetve a tervezett két új blokk legfontosabb jellemzőivel. Tájékozódhatnak a Paks II. beruházás jelentőségéről, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről. Emellett kisfilmek segítségével megismerhetik többek között a 3+ generációs VVER-1200-as blokktípust, és virtuális sétát is tehetnek egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben. A látogatás végén az érdeklődők felmérhetik a témában szerzett tudásukat, a tesztet helyesen kitöltők pedig ajándékot is kaphatnak.

A Paks II. interaktív mozgó kiállítása 2019.11.04 – 11.08-ig, 8-12.30 és 13-17 óra között a IV. Béla király téren tekinthető meg egyénileg és/vagy csoportosan.

Gondolta volna?

  • A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. által végzett elemzések alapján a napjainkban meglévő 8617 MW bruttó villamos teljesítőképességből csupán 4000 MW maradhat üzemben 2033-ig. Az összesen 2000 MW-os teljesítményű négy jelenleg működő paksi blokk 2032 és 2037 között, üzemideje végén leállításra kerül, ennek a helyébe lép majd be az összesen 2400 MW-os teljesítményű két új paksi egység. Nem az a kérdés tehát, hogy szükség van-e Paks II.-re, hanem az, hogy milyen további erőművek épüljenek, amelyek között lehetnek majd megújuló alapúak is.
  • Az új paksi blokkok a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, ún. 3+ generációs technológiát képviselik. A legmodernebb elvárásoknak megfelelően passzív és aktív biztonsági rendszerekkel is fel lesznek szerelve, a reaktort körülvevő, kettős falú konténment pedig akár egy repülőgép becsapódása esetén is megvédi az épület berendezéseit.
  • Az ENSZ 21. klímacsúcsán mintegy kétszáz ország kötelezte el magát az éghajlatváltozás megelőzése és az emberi civilizáció védelme érdekében. A történelmi jelentőségű 2016-os párizsi megállapodás aláírói, köztük Magyarország, ígéretet tett többek közt a fosszilis energiahordozók kivezetésére és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. Az atomerőművek segítik az éghajlatváltozás megelőzését, hiszen működésük során nem bocsátanak ki szén-dioxidot vagy más üvegházhatású gázt.
  • Az atomenergia továbbra is meghatározó a világ energiatermelésében: számos ország épít vagy tervez atomerőművet Európa- és világszerte. A Nemzetközi Energiaügynökség jelentésében 2040-ig a beépített nukleáris kapacitások további jelentős bővülését prognosztizálja, várakozásaik szerint az atomenergia részaránya a világ egyre növekvő energiatermeléséből 11-ről akár 18 százalékra nőhet.
  • A mozgó kiállítás évről évre népszerűbb, 2009-es indulása óta már több százezren tekintették meg a tájékoztató járművet, emellett nemzetközi elismerésben is részesült a kiállítás: az Atomexpo Awards nemzetközi pályázat társadalmi kommunikáció kategóriájának döntőjében a társaság oklevélben részesült.

A MÁV új esti és éjszakai járatai közlekednek október 19-től Dunakeszire

A MÁV-Start Zrt. tájékoztatása szerint október 19-től a fővárosból új járatok indulnak munkanapokon esténként, hétvégén pedig az éjszakai órákban is lehet utazni az S70-es szobi vonalon.

A Budapest–Vác–Szob vonalon, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka (szombati és vasárnapi közlekedési napokon) folyamatos lesz a vonatközlekedés, óránként járnak majd az S70-es személyvonatok a főváros és Szob között. Így a fővárosban kikapcsolódók, szórakozók is biztonságosabban juthatnak haza az éjszakába nyúló programokról a Nyugati pályaudvarról 1:52-kor, 2:52-kor és 3:52-kor Szob felé induló S70-es járatokkal. Főként Dunakeszi lakosságának kérésére bevezetett éjszakai vonatok normál díjszabással vehetők igénybe, a vasúti bérletek is érvényesek, és kiegészítő jegy váltására sincs szükség.  (Az éjszakai személyvonatok az idei ünnepnapi közlekedési napokon október 23-án, szerdán és november 2-án még nem közlekednek.)

Hétfőtől péntekig főleg a munkából hazafelé utazókat szolgálja, hogy október 21-től esténként két órával tovább, egészen 21 óráig meghosszabbítják a délutáni csúcsidőszakban megszokott menetrendet, így 19:25-kor és 20:25-kor is indul G70-es jelzéssel gyorsított vonat a Nyugati pályaudvarról Szobra. Ezáltal az esti órákban kényelmesebben juthatnak haza az utasok.

Forrás: mavcsoport.hu

A vonatok éjszakai közlekedésének függvényében átalakul a Dunakeszi Hazaviszi éjszakai járat útvonala és menetrendje. Bővebb, biztos információk birtokában részletes tájékoztatást adunk.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search