Minden ami fontos

Városi hírmagazin 2019.10.22.

Merre jár a helyi busz? - Hasznos funkcióval bővült a Dunakeszi App

A Dunakeszi App mobilalkalmazáson keresztül ezentúl lehetőség van a városi buszjáratok nyomon követésére.

A funkciót a menetrend menüpontban lehet elérni, amelynek köszönhetően pontosan lehet látni, hogy éppen hol jár az érkező busz.

Az applikációról bővebb információk ITT olvashatók. A funkció Android és iOS operációs rendszereken is elérhető.

A nyomonkövetési funkcióhoz segédanyagot alább - a kapcsolódó fájl opciónál - "Dunakeszi App Kisokos" néven találnak.

A MÁV új esti és éjszakai járatai közlekednek október 19-től Dunakeszire

A MÁV-Start Zrt. tájékoztatása szerint október 19-től a fővárosból új járatok indulnak munkanapokon esténként, hétvégén pedig az éjszakai órákban is lehet utazni az S70-es szobi vonalon.

A Budapest–Vác–Szob vonalon, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka (szombati és vasárnapi közlekedési napokon) folyamatos lesz a vonatközlekedés, óránként járnak majd az S70-es személyvonatok a főváros és Szob között. Így a fővárosban kikapcsolódók, szórakozók is biztonságosabban juthatnak haza az éjszakába nyúló programokról a Nyugati pályaudvarról 1:52-kor, 2:52-kor és 3:52-kor Szob felé induló S70-es járatokkal. Főként Dunakeszi lakosságának kérésére bevezetett éjszakai vonatok normál díjszabással vehetők igénybe, a vasúti bérletek is érvényesek, és kiegészítő jegy váltására sincs szükség.  (Az éjszakai személyvonatok az idei ünnepnapi közlekedési napokon október 23-án, szerdán és november 2-án még nem közlekednek.)

Hétfőtől péntekig főleg a munkából hazafelé utazókat szolgálja, hogy október 21-től esténként két órával tovább, egészen 21 óráig meghosszabbítják a délutáni csúcsidőszakban megszokott menetrendet, így 19:25-kor és 20:25-kor is indul G70-es jelzéssel gyorsított vonat a Nyugati pályaudvarról Szobra. Ezáltal az esti órákban kényelmesebben juthatnak haza az utasok.

Forrás: mavcsoport.hu

A vonatok éjszakai közlekedésének függvényében átalakul a Dunakeszi Hazaviszi éjszakai járat útvonala és menetrendje. Bővebb, biztos információk birtokában részletes tájékoztatást adunk.

 

 

Begördül hozzánk Paks II. mozgó kiállítása

Miért van szükség új atomerőműre Pakson? Mennyire lesznek biztonságosak az új blokkok? Miként járulnak hozzá a klímavédelemhez? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphat a Paks II. társaság tájékoztató járművén, amely őszi körútján Dunakeszire is ellátogat.

A mozgó kiállításon az érdeklődők interaktív táblákon ismerkedhetnek meg az atomenergiával, a Pakson üzemelő négy, illetve a tervezett két új blokk legfontosabb jellemzőivel. Tájékozódhatnak a Paks II. beruházás jelentőségéről, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről. Emellett kisfilmek segítségével megismerhetik többek között a 3+ generációs VVER-1200-as blokktípust, és virtuális sétát is tehetnek egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben. A látogatás végén az érdeklődők felmérhetik a témában szerzett tudásukat, a tesztet helyesen kitöltők pedig ajándékot is kaphatnak.

A Paks II. interaktív mozgó kiállítása 2019.11.04 – 11.08-ig, 8-12.30 és 13-17 óra között a IV. Béla király téren tekinthető meg egyénileg és/vagy csoportosan.

Gondolta volna?

  • A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. által végzett elemzések alapján a napjainkban meglévő 8617 MW bruttó villamos teljesítőképességből csupán 4000 MW maradhat üzemben 2033-ig. Az összesen 2000 MW-os teljesítményű négy jelenleg működő paksi blokk 2032 és 2037 között, üzemideje végén leállításra kerül, ennek a helyébe lép majd be az összesen 2400 MW-os teljesítményű két új paksi egység. Nem az a kérdés tehát, hogy szükség van-e Paks II.-re, hanem az, hogy milyen további erőművek épüljenek, amelyek között lehetnek majd megújuló alapúak is.
  • Az új paksi blokkok a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, ún. 3+ generációs technológiát képviselik. A legmodernebb elvárásoknak megfelelően passzív és aktív biztonsági rendszerekkel is fel lesznek szerelve, a reaktort körülvevő, kettős falú konténment pedig akár egy repülőgép becsapódása esetén is megvédi az épület berendezéseit.
  • Az ENSZ 21. klímacsúcsán mintegy kétszáz ország kötelezte el magát az éghajlatváltozás megelőzése és az emberi civilizáció védelme érdekében. A történelmi jelentőségű 2016-os párizsi megállapodás aláírói, köztük Magyarország, ígéretet tett többek közt a fosszilis energiahordozók kivezetésére és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. Az atomerőművek segítik az éghajlatváltozás megelőzését, hiszen működésük során nem bocsátanak ki szén-dioxidot vagy más üvegházhatású gázt.
  • Az atomenergia továbbra is meghatározó a világ energiatermelésében: számos ország épít vagy tervez atomerőművet Európa- és világszerte. A Nemzetközi Energiaügynökség jelentésében 2040-ig a beépített nukleáris kapacitások további jelentős bővülését prognosztizálja, várakozásaik szerint az atomenergia részaránya a világ egyre növekvő energiatermeléséből 11-ről akár 18 százalékra nőhet.
  • A mozgó kiállítás évről évre népszerűbb, 2009-es indulása óta már több százezren tekintették meg a tájékoztató járművet, emellett nemzetközi elismerésben is részesült a kiállítás: az Atomexpo Awards nemzetközi pályázat társadalmi kommunikáció kategóriájának döntőjében a társaság oklevélben részesült.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search