Minden ami fontos

Eötvös Cirkusz újra Dunakeszin! 1920 óta az egyik legrangosabb magyarországi cirkuszok egyike!

Sok mindent láthatunk már a televízióban és a neten, de egy 1920 óta az Eötvös család által menedzselt cirkuszművészeti tradíció munkáját, élőben, most láthatod Dunakeszin!

Az Eötvös Cirkusz története

Eötvös Nándor Aladár, aki a Vinicki Cirkuszban cseperedett föl, akrobataként és több hangszeren játszó zenészként vált ismertté. Az első világháború idején öt éven át szolgált az olasz fronton. 1920-ban megalapította saját cirkuszát Eötvös Cirkusz néven.

Az 1940-es években a korszellemnek megfelelően Eötvös Nándor Aladár utazó mozgóképszínházként utaztatta az Eötvös Cirkuszt, amely az 1951-ig családi cirkuszként működött. Miután csak egyetlen lakókocsit hagytak meg a család tulajdonában, Eötvös Nándor Aladár a győri vagongyárban helyezkedett el. Hivatástudata azonban nem hagyott alább: összespórolt pénzéből már 1953-ban ponyvát vásárolt, amelyből saját kezűleg varrta meg új cirkuszi sátrát. Az új cirkusz 1964-ig utazott Magyarország területén. Eötvös Nándor Aladár ekkor felhagyott az igazgatással, és Budapesten telepedett le. Itt töltötte nyugdíjas éveit 1973-ban bekövetkezett haláláig.

Eötvös Nándor Aladár fia, Eötvös Gábor és unokája, Eötvös Tibor a család többi tagjának szakmai közreműködésével 1993-ban újraalapították az Eötvös Cirkuszt, amely a következő években Magyarország legsikeresebb utazó cirkusztársulataként működött. A saját számok mellé nívós magyar és nemzetközi artistaprodukciókat szerződtettek. Eötvös Gábor 2002-ben bekövetkezett halála után fia, Tibor lányával, Chilyvel igazgatta az Eötvös Cirkuszt.

2010-ben Eötvös József gyermekei, Eötvös Loránd és Susy az Eötvös Cirkusz alapításának 90. évfordulója alkalmából újraalapította a cirkuszt. A legrangosabb magyar cirkuszok egyikeként az Eötvös Cirkusz mindmáig a cirkuszművészet tradícióinak és korszerű műfajainak méltó képviselője Magyarországon és közép-európai turnéin. A legkorszerűbb hang- és fénytechnikával felszerelt cirkuszsátorral és minden évben megújuló műsorral járja az ország településeit.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search