Minden ami fontos

Idén ősztől már bírságolják a túl hangos autókat Európa egyes országaiban!

 

Európa további új lépéseket tesz a járművek zajszennyezésének csökkentésére. Ennek egyik eszköze, hogy zajradarokat telepítenek a kontinens számos országában a kritikusnak tartott utak mellé és büntetni fogják a meghatározott zajszintet túllépő járművek vezetőit. Ősztől már élesben is alkalmazzák a rendszert - írja az autopista.es spanyol autós szakportál.

Áprilisban jelentették be Svájcban, hogy elvégezték a laboratóriumi teszteket az új műszerekkel. A kísérleti periódus sikerét követően néhány héten belül az európai utakra kerülnek a mérőeszközök. Az autósoknak tehát érdemes felkészülni arra, hogy a parkolási bírságok, a sebességellenőrzések, a forgalmi korlátozások, és a károsanyag-kibocsátás miatt kiszabott büntetések után fel kell készülniük egy újabb lehetséges szankcióra: a zajszennyezés miatt is fizetniük kell.

Az úgynevezett zajradarok valószínűleg Franciaország útjaira kerülnek ki először a kontinensen. Spanyolország is hamarosan bevezeti az ellenőrző rendszert. Katalónia kormányzata már bejelentette, hogy először a Barcelonától délre húzódó, tengerparti C-31-es út mellé telepíti majd a mérő-ellenőrző műszereket.

Az első ilyen eszközöket a Bruitparif cég fejlesztette ki, és 40 darab zajradart teszteltek már Párizs  utcáin. Az első állandó műszert a párizsi Orly repülőtérhez közeli, 20 000 lakosú Villenueve-le-Roi városban helyezték el. A város polgármestere, Didier Gonzales megerősítette, hogy a berendezést várhatóan ősszel aktiválják. Ekkorra várható az a törvénymódosítás, amely lehetővé teszi a zajradarok tömeges bevezetését országszerte.

Az új zajradart négy mikrofonnal látták el, amelyek minden tizedmásodpercben mérik a decibelszintet, és képesek háromszögeléssel meghatározni a hang forrásának pontos helyét. Miután azonosította a járművet, egy 360 fokban látó kamera képpel rögzíti az adott járművet, és automatikusan továbbítja az azonosító adatokat a szankcionáló hatósághoz.

Forrás: autoszektor.hu

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search