Minden ami fontos

Dunakeszi és Szigetszentmiklós vált a főváros környéki régió legnépesebb településévé Érd után

Átírta az agglomerációs statisztikákat a lakáspiaci boom, így Érd után Dunakeszi és Szigetszentmiklós vált a főváros környéki régió legnépesebb településévé.

A vándorlási és az ingatlanstatisztikák szerint a Budapest környéki agglomeráció északi és déli szektora a legnépszerűbb, az elmúlt években sokan választották Dunakeszi, valamint Szigetszentmiklós térségét otthonuknak. A két kisváros Érd után a második és harmadik legnépesebb agglomerációs településsé tornászta fel magát, népességük folyamatosan növekszik, 2010 óta tíz-tíz ezerrel nőtt a lakosság száma a két városban.

Az ezer lakosra jutó ingatlanvásárlások száma 17–18 között mozog, míg a vándorlási mérleg országos viszonylatban is a legmagasabb a Szigetszentmiklósi járásban, ahol 57 főre emelkedett ezer lakosra vetítve az utóbbi három évben.

Ezzel szemben kevésbé népszerű Gyál és Pilisvörösvár környéke, a két járásban az ezer lakosra vetített ingatlan-adásvételek száma a legalacsonyabb, újabban mindössze nyolc – közölte a Világgazdaság megkeresésére Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője. Kiemelte, hogy a Dunakeszi járás településein – Fóton, Gödön és Dunakeszin – élőknek a gyors vonatközlekedés, a főváros közelsége, valamint az M2-s és M0-s utak kiépítése kedvező helyzetet teremtett.

Mindeközben az északnyugati agglomeráció egyre inkább telítődik, ezért a Budakeszi és Pilisvörösvár környéki települések az utóbbi években vesztettek vonzerejükből, annak ellenére, hogy a környék vonatközlekedése javult.

Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője rámutatott: az M0-s fejlesztése indukálhat majd nagyobb kiköltözési hullámot, mint ahogyan ez az M2-s esetében is várható. Az északi agglomeráció vonzerejét növelhetik az új tömegközlekedési eszközök, mint a hamarosan forgalomba kerülő emeletes vonatok a Budapest–Szob vonalon, a délkeleti agglomerációban pedig Vecsést erősíti a reptér közelsége.

A közlekedési kapcsolatok mellett fontos a vevők számára a megfelelő óvodai és bölcsődei ellátottság, valamint a sokszínű programok, ebben például Szentendre kimagaslóan erős.

Forrás: vg.hu

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search