Minden ami fontos

Lassan bezárjuk az Adriát!

Egyre több hír érkezik arról, hogy horvát, szlovén és olasz fürdőhelyeket zárnak le fertőzöttség miatt.

Fuldoklik a szeméttől a kék Adria - írja a moszkvater.com

Az Index.hr horvát portál nemrég megszólaltatta a spliti Óceánográfiai és Halászati Intézet (IZOR) szakértőjét, aki további adatokkal is szolgált, amelyek nem adnak sok optimizmusra okot. Dr. Pero Tutman szerint az Adriában lévő hulladékok 70-80 százaléka a szárazföldről érkezik, míg a többi magának a tengerhasználatnak, vagyis a szállításnak, a turizmusnak, a halászatnak köszönhetően kerül a vízbe. Ami az előbbit, vagyis a szárazföldi hulladékokat illeti, azokat elsősorban a szél sodorja a tengerbe, amelyek ezen a területen igen gyakoriak. Azonban ez a szemét nem a semmiből jön, többnyire a városi utcákról és a szeméttelepekről kapja fel a szél. Az Adria-menti országokban ráadásul a szeméttelepeket nem úgy tervezték meg, hogy azokból a viharok ne tudják elsodorni a kisebb tömegű anyagokat. De a folyóparti szeméttelepek is nagyban felelősek azért, hogy végül az itt tárolt hulladék a tengerben köt ki, hiszen az áradások ezt is könnyedén felkapják. Ilyenkor pedig tonnaszámra vándorol a szemét a tengerbe.

Más a helyzet a kisebb műanyag-darabokkal, amelyek elsősorban a szennyvízzel együtt jutnak a tengerbe. Az IZOR szakértője szerint a vizsgálataik során nagy mennyiségben találtak például fültisztító pálcikákat a vízben, amelyeknek elvileg nem is lehetnének a szennyvízben, hiszen azt a szemeteskukákba kellene dobni.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search