Minden ami fontos

Gödi és nagykovácsi általános iskolák nyerték el a 800 négyzetméter felújításához elegendő falfestéket a Let's Colour idei pályázatán

Közösségi összefogással újult meg két általános iskola Pest megyében

A Let’s Colour idei pályázatán a gödi és nagykovácsi általános iskolák nyerték el a 800 négyzetméter felújításához elegendő falfestéket, dizájntervet és szakmai tanácsadást

Több mint 160 önkéntes bevonásával, 340 liter festéket felhasználva újult meg a gödi és a nagykovácsi iskola épülete. A régi falak újjávarázsolásához szükséges alapanyagot, a szakértői tanácsadást és tervezést a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatán nyerték el a közösségek. A gödiek és a nagykovácsiak összesen több mint 13 ezer szavazattal kerültek a döntőbe, és a festések alatt is rengetegen segítettek a felújítási munkálatokban.


Hatalmas segítség az iskoláknak

Lezárult a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázata, melyen elszürkült közösségi terek megújítására lehetett összesen 800 négyzetméterre elegendő festéket nyerni. A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a Nagykovácsi Általános Iskolát, a 10 ezer fő feletti települések közül pedig a gödi Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola projektjét választotta győztesnek a szakmai zsűri.

Mindkét iskola évtizedek óta folyamatosan romló állapotban volt, a pályázattal lehetőséget kaptak arra, hogy a közösség bevonásával felújítsák a legfontosabb közösségi tereket.


Dinamikus, harmóniát sugárzó minták

Az iskolák az előzetes elképzelésük alapján elkészített három egyedi tervből választhatták ki a számukra ideális mintázatot. A designt idén Girtl László, a Metricartist művésze tervezte, aki a festésekben is részt vett, és a Let’s Colour csapatával együtt irányította az önkéntesek munkáját. A dinamikus, harmóniát sugárzó színekkel és mintákkal olyan új terek megalkotása volt a cél, ahol a gyerekek jól érzik magukat, inspirálódnak, fel tudnak töltődni a mindennapok során.

„Az önkéntesek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is önzetlenül, kitartó munkával járultak hozzá a festések sikeréhez. Egy-egy ilyen nap közelebb hozza egymáshoz a közösség tagjait, a szülőket, a tanárokat, és a besegítő helyi lakosokat.” – mondta Nagy Gergely, a Let’s Colour Településsszépítő Egyesület szóvivője. „Számunkra is hatalmas élmény minden egyes festés, amikor látjuk azt az örömöt, amit ez a pozitív változás kivált a közösség tagjaiból.” – tette hozzá.

https://pestpilis.hu/helyi/2019/08/kozossegi-osszefogassal-ujult-meg-ket-altalanos-iskola-pest-megyeben

Képek: oneonone.hu

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search