Minden ami fontos

A PAKSI ATOMENERGIA ÁRÁNAK HARMADÁBÓL TERMELNEK MAJD ÁRAMOT NAPENERGIÁBÓL LOS ANGELESBEN

A Los Angeles-i városatyák július 23-án hozhatnak végleges döntést arról, hogy elkötelezik-e magukat az Eland Solar & Storage Center 25 éves hosszú távú tervezete mellett. Ha elfogadják, a naperőmű 7 százalékkal járul hozzá az LADWP 2050-re kitűzött céljának, miszerint az évszázad közepére 100 százalékig kizöldítik a város energiaellátását.

A Regionális Energiagazdálkodási Kutatóközpont (REKK) nemrégiben készült, a paksi bővítésről szóló hatástanulmányaszerint ahhoz, hogy a befektetés megtérüljön, a Pakson termelt áramnak a legjobb esetben is 21,75 forintba kellene kerülnie kilowattóránként. A realista számítás 34,5, míg a pesszimista forgatókönyv 57 forintos kilowattóránkénti árral számol a mai euró-forint középárfolyamon.

Ha semmilyen akadály nem gördül a terv elé, Los Angelesnek sikerül a második legalacsonyabb áron adnia naperőműből származó villamos energiát az egész világon. Ennél alacsonyabb árat eddig még csak Mexikóban sikerült elérni. A Science összefoglalója szerint viszont a napenergia ára amúgy is rohamos sebességgel csökkenhet, ahogy egyre több ország és tagállam kötelezi el magát a megújuló energiaforrások mellett. 

A napenergia elleni másik érv rendre az, hogy a Nap nem süt mindig. Az árakat egyébként is többnyire az energia tárolása verte fel leginkább. Az éjszaka, vagy rossz idő esetén szükségessé váló napenergia-tárolásra alkalmas lítium-ion akkumulátorok rohamos fejlődése viszont már eddig is jelentős árcsökkenést eredményezett. Ennek tudható be, hogy az utóbbi fél évtizedben 110 százalékkal csökkent a Napból termelt villamos energia ára, 2030-ra pedig újabb feleződést jósolnak.

Forrás: qubit

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search