Minden ami fontos

Jó hír Horvátország szerelmeseinek. Épül a Peljesac híd.

Megépülése után nem kell a Bosznia-Hercegovina határokon ki-belépni Neumnál.

A Pelješac-híd, amellyel Horvátország a boszniai tengerpartot elkerülő, közvetlen közúti összeköttetést szeretne kialakítani saját, délebbre fekvő tengerparti földsávjával, stratégiai kiemelt projekt Horvátországban, összértéke bruttó 526 millió euró. Az Európai Unió nyolcvanöt százalékban, 357 millió euróval támogatta a kivitelezést, erről tavaly júniusban döntött az Európai Bizottság.

A Pelješac híd 568 méteres átlagával (összesen hossza 2404 méter) a horvátországi legnagyobb kábelhídja lesz. Az előzetes tervek szerint a vasbeton oszlopok 240 m magasságúak és 50-70 m mélyen épülnek a kőzetre. A felépítmény 21 méter széles lesz, és nem haladhatja meg az 55 méteres tengerszint feletti magasságot.

A híd összekötése segíteni fogja a Pelješac és a Neretva terület újjáélesztését és ellensúlyozni a negatív demográfiai trendeket. Különösen Korčula (sziget), Lastovo és Mljet lakossága, és Dubrovnik városa várja a jobb szárazföldi kapcsolatokat a többi horvát településsel.

Bosznia-Hercegovina már 2017. januárjában jóváhagyta az építési projektet. Bár a hidat a horvát vizek felett vezetik, Bosznia-Hercegovina aggodalmát fejezte ki a szerkezet dimenziói miatt. A túl kicsi híd befolyásolhatja az egyetlen bosznia-hercegovinai hozzáférést a Földközi-tengerhez a Neum kikötőjéből. Zágráb megpróbált eleget tenni a boszniai kéréseknek. Megemelte a híd tervezett magasságát 35 méterről 55 métere, valamint a tartópillérek egymásközti távolságát 200 méter szélességűre növelte, hogy bármilyen hajó akadálytalanul közlekedhessen alatta, ami jelentősen megdrágította a projektet.

Forrás: vikipédia

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search