Minden ami fontos

Elkezdték a bősi zsilipek felújítását

A vízügyi igazgatóság Szlovákiában már évek óta arra figyelmeztet, hogy a bősi vízlépcső zsiliprendszere élettartamának a végét járja, most végre megkezdték a zsilipek felújítását. Érsek Árpád közlekedés- és építésügyi miniszter, valamint Solymos László környezetvédelmi miniszter jelenlétében kezdték meg a felújítási munkálatokat. A projekt finanszírozásához 125 millió euróval az  Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) is hozzájárult.

A bős-nagymarosi vízlépcső mindkét zsilipét teljes mértékben felújítják, korszerűsítik, elhárítják a leggyakoribb hibákat. A két zsilip gyakori meghibásodásai a dunai hajózás és áruforgalom terén sokszor késedelmeket okozott. A felújítást követően a hajózás a vízlépcsőn át gyorsabb és biztonságosabb is lesz. Jelenleg egy hajó a zsilipkamrában negyvenöt percet tölt el, a felújítást követően ez az időtartam kevesebb, mint a felére csökkenhet, azaz húsz perc körüli ideig tart majd. A felújítási munkálatokat várhatóan 2022 júniusában fejezik be.

A felújítás megkezdésével egyidőben egy új mérőhajót is vízre bocsájtottak, amely a FAIRway Danube projektet segíti majd, amely Duna és hajózható mellékágai hajózhatósági feltételeinek javítására összpontosít azáltal, hogy a sekély folyamszakaszokat jelöli, a vízszintre és a vízállás-előrejelzésekre vonatkozó információkat pedig begyűjti. A FAIRway Danube hat Duna-menti ország, Ausztria, Szlovákia, Magyar-, Horvátország, Bulgária és Románia együttműködésével valósul meg.

Forrás: IHO

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search