Minden ami fontos

Elismerést kapott a dunakeszi Ugró Noémi és két rendőr társa

A három zsaru a tanult újraélesztési technikát alkalmazta a VII. kerületben az életjeleket nem mutató férfin június 1-én este, amíg odaértek a mentők.

Gépkocsizó járőrként látott el szolgálatot a pesti éjszakában a három készenléti rendőr, amikor egy fiatal férfi leintette az autót az egyik belvárosi utcában. A bejelentő kétségbeesve fordult hozzájuk, hogy segítsenek gyorsan, mert az édesapja rosszul lett. Apa és fia a VII. kerületi Király utcában haladtak autójukkal, amikor a hátsó ülésen helyet foglaló 59 éves férfi hirtelen elájult. Fia lehúzódott az úttest szélére, apja mozdulatlan testét kihúzta a járdára, és ekkor vette észre a közeledő szolgálati autót.

– Két kollégámmal, Ugró Noémi és Kertész Soma őrmesterekkel azonnal a férfihoz mentünk – mondta Varga Bálint törzs­őrmester, a Készenléti Rendőrség járőre. – Szólongattuk, de nem reagált semmire. Ellenőriztük a légutakat és az életjeleket. A pulzusát nem tudtuk kitapintani, és lélegzetvételt sem tapasztaltunk. A rádión azonnal mentőt kértem a helyszínre, miközben munkatársaim megkezdték a mellkaskompressziót. Felváltva folytattuk a szívmasszázst. Én közel hat évvel ezelőtt tanultam a rendőriskolában az újraélesztést, igyekeztem pontosan visszaidézni a tanult módszert. Többször sikerült néhány pillanatra visszahoznunk a férfit, majd ismét beállt a krízishelyzet, így nem hagyhattuk abba az újraélesztést. A mentők megérkezésekor levágtuk róla a pólót, hogy jobban hozzáférjenek a defibrillátorral. Végül a készülék segítségével stabilizáltuk az állapotát. Mindvégig mellette maradtunk, mivel a belvárosnak ez a része a turisták által közismerten kedvelt. Még az esti órákban is hömpölygött a tömeg az utcán, szükség volt arra, hogy biztosítsuk a helyszínt, és távol tartsuk a bámészkodókat. Amikor a férfit a mentők elvitték, már saját maga vette a levegőt.

A beteg férfi fia néhány nappal az eseményt követően üzenetben köszönte meg a három rendőr fáradozását. Megírta nekik, hogy édesapja nagyon közel áll hozzá, és el sem tudja képzelni, mit történt volna, ha nem látja meg őket. Arról is beszámolt levelében, hogy apja már sokkal jobban van, folyamatosan javul az állapota. A hozzátartozói elismerés mellett a három zsaru életmentő reagálását szakmai berkekben is méltatták. Június 11-én Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rend­őrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka ünnepélyes keretek között elismerésben és jutalomban részesítette őket.

Forrás: police.hu

Fenyvesi Beáta
Fotó: Marosfalvi Péter

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search