Minden ami fontos

„Járjunk együtt!” – ez lesz a pápa ruháján magyarul Csíksomlyón június 1-én.

Óri­ási ma­gyar ünnep lesz Szé­kely­föl­dön: száz­ez­ren már re­giszt­rál­tak Fe­renc pápa jú­nius 1-jei csík­som­lyói lá­to­ga­tá­sára. Aki nem akar le­ma­radni, már csak hús­vét­hét­főig re­giszt­rál­hat. Gőz­erő­vel ké­szül­nek: újít­ják és bő­ví­tik az ol­tárt a Nye­reg­ben, Da­ci­á­ból ké­szül a pá­pa­mo­bil, és ké­szül a pápa mi­se­ru­hája is a nagy al­ka­lomra!

„Járjunk együtt!” – ez lesz a pápa ruháján magyarul

Ferenc pápa liturgikus ruháját Sabău-Trifu Cristina egyházművész tervezte és készíti: ebben celebrálja majd az egyházfő június 1-jén az ünnepi szentmisét Csíksomlyón, a Hármashalom oltárnál. A miseruha fő motívumai: a csíksomlyói Szűzanya és a kegytemplom, és a hátoldalán ott lesz a romániai pápalátogatás logója, a Járjunk együtt! jelmondattal – mégpedig magyarul. A miseruha egy önálló alkotás: főleg a meleg színek dominálnak majd rajta, a szeretet, harmónia, a Szentlélek jelenléte és ajándékai kifejezéseként. A tervező nem készít vázlatot: a kreatív munka során az anyagok, varrások, színkombinációk egymás mellé kerülnek, és munka közben alakul ki a végleges változat. Az anyagokat már beszerezte: külföldről rendelt különleges kelméket.

Forrás: ripost

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search