Minden ami fontos

Az új típusú cigaretta mindent megváltoztathat

A Philip Morris találmánya hagyományos és elektromos cigaretta között van félúton

 A cég IQOS elnevezésű szerkezete még véletlenül sem elektromos cigaretta néven fut, már azért sem, mert nem is az. De nem is cigaretta.

Az e-cigihez képest az a nagy különbség, hogy valódi dohányt használ a cigarettázás élményének előidézéséhez és nem patronokban tárolt, aromásított folyadékot. A másik jelentős különbség, hogy a cigaretta égésekor keletkező 800 Celsius fokos hőmérséklethez képest az IQOS mindössze 350 fokra hevíti fel a dohányt, így nem keletkezik füst és kátrány.

Ennek ellenére a művelet, maga a dohányzás úgy néz kik, mint szokott, csak a cigaretta egy hengeres tokba kerül, a szűrő pedig kikandikál a végén. Állítólag az élmény is inkább a dohányzáshoz hasonlít: itt is pára keletkezik, bár érzetre sokkal inkább a füstre hasonlít, a legnagyobb előny pedig az, hogy a párának valóban dohány íze van.

A Philip Morris egyébként nem is cigaretta, hanem „HeatSticks”, azaz nagyjából forró rudak néven emlegeti az IQOS –t, ezzel is jelezve, hogy másról, de nem is az e-cigarettáról van szó. Egy rúd kb. 12 szippantásnyit bír.

A cigi próbája a szívás

A találmány egyébként már két éves, eddig több piacon is (Olaszországban, Japánban) tesztelték.

Forrás: 24.hu

Többet az IQOS-ról:

Míg a dohányfűtés ötlete (az égetés helyett) már több mint két évtizede van, évekig tartó kutatás és fejlesztés volt szükség ahhoz, hogy olyan terméket hozzon létre, amely kielégíti a felnőtt fogyasztókat.

Körülbelül 6,6 millió fogyasztó választott már a cigarettáról a termékre: a mi dohányfűtési rendszerünk IQOS .Az alacsonyabb hőmérsékletű fűtés felszabadítja a fűtött dohány igazi ízét.  Mivel a dohányt felmelegítik és nem égetik el, a káros vegyi anyagok szintje jelentősen csökken a cigarettafüsthöz képest.

Hogyan működik az IQOS ?

Az IQOS dohányfűtési rendszer két változatban áll rendelkezésre. Az első három fő összetevője: egy fűtött dohányegység, egy IQOS tartó és egy töltő. 

A második egy integrált termék, amely egyesíti a tartót és a töltőt, és többféle felhasználást tesz lehetővé az akkumulátor feltöltése nélkül.

Mindkettő ugyanúgy működik: a fogyasztó a fűtött dohány egységet az IQOS tartóba helyezi , amely elektronikusan vezérelt fűtőtestet tartalmaz.

 A fogyasztó megnyom egy gombot a fűtőberendezés bekapcsolásához, majd a fűtött dohányegységre támaszkodik, hogy élvezze a fűtött dohányt. 

Miután a fűtött dohányegység befejeződött, a fogyasztó eltávolítja azt a tartóból, majd a hulladéktartályban biztonságosan ártalmatlaníthatja. 

Minden egyes tapasztalat után a fogyasztó feltölti a tartót a töltőbe helyezve.

 

 

  1. A fűtött dohányegység egyedülállóan feldolgozott dohány dugót tartalmaz, amelyet melegítésre terveztek, nem pedig dohányzásra. A dohány dugó dohánylevélből készül, amelyet őrölnek és dohánylemezekké alakítanak, úgynevezett öntött levél. Ezeket a lapokat ezután dörzsöljük és dohányzáróba helyezzük.
  2. A tartó , amelybe a fűtött dohány egység be van helyezve, a dohányt elektronikusan vezérelt fűtőlapon keresztül melegíti. A penge egyidejűleg 350 ° C-os hőmérsékletre melegíti a dohányt, miközben a hőmérsékletet figyelemmel kíséri, hogy biztosítsa az egységes ízélményt és elkerülje az égést. Túlmelegedés elleni védelmi mechanizmussal is rendelkezik, amely szükség esetén kikapcsol. A tartó a melegített dohányegységhez hőt szolgáltat a fűtőlapon keresztül hat percig vagy 14 fúváshoz, attól függően, hogy melyik előbb következik be.
  3. Az eredeti háromkomponensű fűtőrendszerrel végzett minden fűtött dohányegység tapasztalatát követően a tartóban lévő kis akkumulátort fel kell tölteni a töltőbe helyezve. A töltőt a háztartási elektromos aljzatokból is lehet tölteni. Az integrált verziót tíz egymást követő használat után kell feltölteni.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search