Minden ami fontos

Dunakeszi résztvevője is van a Speciális Olimpiai Játékoknak!

Cservenka István dunakeszi sportoló is részt vesz a Speciális Olimpiai Játékokon Abu Dhabiban.

Február 27-én volt a speciális olimpikonok eskütétele, Áder János köztársasági elnök is fogadta a világjátékokra utazó magyar küldöttséget.

Az értelmileg akadályozott felnőtt sportolók Abu Dhabiba utazó 87 fős nemzeti csapatának négy teniszező is tagja.

A válogatott március 7-én indul és március 24-én, hajnalban érkezik majd haza az olimpiáról.

A Speciális Olimpiai Játékokon csak értelmi fogyatékossággal élő emberek, vagy halmozottan fogyatékos, értelmi fogyatékossággal is élő emberek vesznek részt

 

Cservenka István 1979 óta él a településen, a Hűtőházban dolgozik, sportsikerei az Életfa KSE színeiben érte el, s a város büszke rá. Olyannyira, hogy óriásplakáton is hirdeti, hogy a teniszező ott lesz a Abu Dhabiban, a Speciális Olimpia világseregszemléjén.

Cservenka Istvánt rutinos és képzett játékos tartják számon. Számos Speciális Olimpia teniszversenyt nyert az elmúlt években, a legerősebb divízióban. Több alkalommal volt a verseny legjobb játékosa. Először 2016 szeptemberében képviselte hazánkat nemzetközi versenyen Németországban, ahol a második legerősebb divízióban ezüstérmet nyert. Nagyon szeret dolgozni, nemcsak a teniszpályán, de a munkahelyén is. A Világjátékokon életében először versenyez vegyes párosban, ahol Keresztesi Alexandrával indul.

- Szeretnék jól szerepelni. Nagy verseny lesz - mondta a tévékamerák előtt nyilatkozó teniszező, aki azt is elmondta, hogy korábban tollasozott, pingpongozott, de a tenisz nőtt a szívéhez, amikor első igazgatójával, vagy 25 évvel ezelőtt játszani kezdett, megismerkedett a sportággal. Sokat edz, hetente háromszor, négyszer gyakorol.

Megtudtuk, hogy négy esztendővel ezelőtt Los Angelesben rendezték a küzdelmeket, az Egyesült Államok akkori elnökének a felesége, Michelle Obama volt a fővédnök. A speciális olimpiai mozgalom annak idején az Államokból indult, Eunice Kennedy Shriver - a néhai John Fitzgerald Kennedy elnök húga - 1968-ban alakította a szervezetet, s ugyanabban az évben Chicagóban megrendezték az első világjátékokat is. A mozgalom célja, hogy megmutassa a társadalomnak: az értelmi fogyatékossággal élő emberek saját munkájuk és szorgalmuk révén nagy teljesítményekre képesek.

Abu Dhabiban, a 150 országból közel hétezer speciális olimpikon vesz részt majd a márciusban rendezendő játékokon.

Forrás:

http://tenisz-palya.hu/index.php/hu/hirek-erdekessegek/711-dunakeszi-pisti-ur-olimpikon-lesz

 

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search