Minden ami fontos

Felmentették a MÁV-Start vezérigazgatóját?

Lapunk információi szerint ma felmentették tisztségéből Csépke Andrást, a MÁV-Start Zrt vezérigazgatóját. Úgy tudjuk, hogy szerdától az új vezérigazgató Kerékgyártó József, a MÁV FKG Felépítménykarbantartó és Gépjavító Kft. ügyvezetője lesz - írja az Index.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Csépke Andrásnak miért kellett mennie. A Közlekedő Tömeg Egyesület már hosszabb ideje keményen kritizálta a vezérigazgatót, elsősorban a szerintük túlzottan erőltetett IC+ presztízsprojekt miatt, mialatt a legkényelmesebb, korszerű járművek tárolóvágányokon állnak felújításra várva.

Mint mondják, több száz végletekig elavult, kényelmetlen, klíma nélküli személykocsi közlekedik nap mint nap az ország vasútvonalain, miközben kb. 40 darab viszonylag fiatal, légkondicionált jármű áll folyamatosan feladat nélkül. 

Forrás: index.hu

Több info az iho.hu -ról:

Hamarosan többet is megtudunk, de addig is: felmentették tisztéből Csépke Andrást, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatóját. Csépke az első nyilvános kritikát a MÁV Zrt. augusztusában kinevezett elnök-vezérigazgatójától Homolya Róberttől kapta, bár a hivatkozott interjúban – másfél hónapja – még nem volt szó a Start-főnök menesztéséről.

A MÁV-Startot 2015. augusztus elseje óta irányító Csépkét az elmúlt időszakban számos támadás érte a 2011-től (!) húzódó IC+-projekt teljes csődje, illetve a vasúti személyszállítás kiáltó hiányosságai miatt. Úgy tűnik, mostanra telt be a pohár – az új vezér kilétéről egyelőre nincs információnk.

A személyszállításra alapított, de később a MÁV-Trakciót is magába olvasztó MÁV-Start első vezérigazgatója 2007 júliusától 2008. februárig Mosóczi László volt, őt másfél évig Kozák Tamás követte, akinek utódja egy bő évre Monszpart Zsolt lett. 2011 novemberétől fél évig Kővári Zsolt vezette a céget, az ő utódja Ungvári Csaba lett, aki két és fél évig regnált a vasúttársaság élén. 2014 októberétől Zaránd György volt a MÁV-Start vezérigazgatója, aki tíz hónapig viselhette ezt a címet. Így Csépke András eddig a leghosszabb ideig a vezérigazgatói széket birtokló személy a MÁV-Start élén.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search