Minden ami fontos

Magyarok a nagyvilágban. Leszerelt az amerikai légierő magyar származású lopakodópilótája.

Magyarok a nagyvilágban

Leszerelt az amerikai légierő magyar származású lopakodópilótája

 

„Szász Károly első házasságából született Christina Szaszról az Indexen a következő röpke bekezdésnyi szöveg jelent meg 2018. január 24-én, a meglepő információra és hozzá tartozó képre a légierő archívumainak böngészése közben bukkantam:

  1. október 28. Christina Szasz, magyar származású amerikai vadászpilóta felszálláshoz készülődik a Holloman légibázis egyik F-117-esének pilótafülkéjében. A százados apja a haditengerészet soraiban szolgált, nagyapja pedig 1956-os forradalmár volt, aki nyolc hónapot ült börtönben a forradalom leverése után. Christina Szasz a légierő több géptípusát is repülte már, közülük kétségkívül az F-117-es volt a csúcs.”

Retirement ceremony: Lt Col Christina Szasz, 28 Sep, 2018, 1400

„A puritán, neonfényes, szürke padlószőnyeggel borított helyiségben körülbelül hatvanan ülnek, és várják, hogy kettőkor megkezdődjön az elbocsájtó ünnepség. A terem bal felén csupa repülős kezeslábasba, terepszínű egyenruhába öltözött pilóta és katona, míg a jobb oldalon családtagok, hozzátartozók, barátok, rokonok vegyesen – az első sorban ül Christina férje, James, valamint Ramona, Christina Fülöp-szigeteki édesanyja, mögöttük hófehér-büszke haditengerész díszegyenruhában Christina édesapja, az ő jobbján második felesége, Marika.

„Hölgyeim és uraim, üdvözlöm önöket a mai leszerelési ünnepségen, abból az alkalomból, hogy 20 év szolgálati idő után Christina Szasz alezredes visszavonul a légierőtől” – nyitja meg az ünnepséget egy fiatal zászlós, majd felszólítja a megjelenteket, hogy álljanak fel: „Fogadják a leszerelő társaságot.” Jobbról hárman érkeznek: a légierő két magas rangú tisztjét (egy altábornagyot és egy ezredest*) Christina, az ezred biztonsági tisztje követi. Miután a háromfős leszerelő társaság felsorakozik a közönség előtt, a himnusz következik. Bár nem vagyok az Egyesült Államok állampolgára, követem a többi civil példáját, és szívemre tett kézzel hallgatom „A csillagos-sávos lobogó” strófáit, amit a káplán rövid imája követ. Helyet foglalunk.”

Forrás: 

https://index.hu/techtud/2019/01/01/leszerelt_az_amerikai_legierotol_szasz_krisztina_a_magyar_szarmazasu_lopakodo-pilota/?fbclid=IwAR09VIA1W4Jx74sUSjjmfOva8WN2rToF7bDTAri0_gmvgzG5XoDFWryXF5U

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search