Minden ami fontos

Vége a papírozásnak, itt a kárbejelentő app

Elkészült az E-kárbejelentő nevű mobilapp, így ezentúl a hagyományos kék-sárga kárbejelentő töltögetése helyett már egyszerűen egy mobillal is megoldható a baleset kárügyintézés – jelentette be a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Ez már csak azért is egyszerűbb lesz, mert mobiltelefon manapság minden sofőrnél van, míg kárbejelentő formanyomtatvány nem feltétlenül. A MABISZ már novemberben bejelentette, hogy a nyomtatványok digitális kiváltásán dolgoznak. Az app mostanra el is készült, és az ekar.hu oldalon keresztül vagy közvetlenül az alkalmazásboltokból letölthető, Androidra innen, iOS-re pedig innen.

A kárbejelentés közösen, a telefonok párosításával vagy csak egyetlen készülékről is intézhető. Az app lépésenként végigvezet a szükséges adatok megadásán. A végén a mobilon tett bejelentésről mindkét érintett kap egy pdf formátumú másolatot emailben, és a rendszer rögtön a biztosítónak is továbbítja az ügyet.

A MABISZ szerint az appal várhatóan a hiányosan kitöltött bejelentések – és ezzel az elhúzódó kárrendezések – száma is csökkenni fog, hiszen az app nem fogadja el a hiányos bejelentőt. Ha senki nem sérült meg és vita sincs a felek között, rendőrre se lesz szükség az ügyintézéshez, ami szintén gyorsítja a folyamatot.

teljes cikk itt:

https://index.hu/tech/helpdeszka/2019/01/08/vege_a_papirozasnak_itt_a_karbejelento_app/?fbclid=IwAR3BWp4m62Ci_UWyJtGQc1-9GZc-t_NfcS73gs6pNd3FGGJZP6PkZRqv9XU

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search