Dunakeszi hírcsokor! - Önkormányzati Hírek

Utcát neveztek el Dr. Füzy Józsefről!

 

A Képviselő-testület áprilisi döntése alapján immár utca viseli nevét a nagyra becsült dunakeszi háziorvosnak, dr. Fűzi Józsefnek.

A dr. Fűzi József emlékére elnevezett utcanévtábla a Fazekas Mihály és Tábor utca közötti utcába, ahol az orvosi rendelő is található. A nagy múltú orvos városunk I. számú körzetében tevékenykedett. Az átadón Dióssi Csaba polgármester kiemelte, hogy Fűzi József doktor úr nagy népszerűségnek örvendett a páciensek körében, az egész város nagyra becsülte és szerette őt.

dr. Fűzi József így már nem csak emlékeinkben él tovább!

 

Bánka-Rakaczki Emléktorna Dunakeszin

Az amigeleken.hu és az UTE Baráti Kör 2016 januárjában hagyományőrző szándékkal szervezte meg az I. Bánka-Rakaczki Emléktornát, amelynek 2019-ben városunk is helyszínéül szolgál.

Az Emléktorna fő célja, hogy egyrészt méltóképpen ápoljuk az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak, valamint a DVTK "Örök kapus”-ának, Rakaczki Bencének az emlékét, másrészt a torna bevételéből létrejöjjön egy olyan alap, amelyből betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat segíthetnek. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a kezdeményezéssel a szervezők erősíteni szeretnék a szurkolói összefogást és barátságot, hogy békében férjen meg egymás mellett a piros, a lila, a zöld, a kék és a többi szín is. 

A torna időpontja: 2019. január 26. 9:00-20:00

Helyszíne: Dunakeszi Szent István Általános Iskola sportcsarnoka (Repülőtéri út 3.)

  

Járdafelújítás a Széchenyi utcában


2018. november 26-tól a Széchenyi utca több szakaszán járdafelújítási munkálatokat végeznek.

A felújításban érintett szakaszok a következők:
Munkácsy utca - Szilágyi utca
Magyar utca -Tisza utca
Liszt Ferenc utca - Kárpát utca (az egészségház előtti szakaszt kivéve)
Kárpát utca - Málnás utca 

Parkoló építési munkálatok a Pavilon utcában


Az utca két oldala 100 méter hosszan – a Spartacus utca csatlakozásáig - le lesz zárva. Az utcában közlekedésre lesz lehetőség, parkolni azonban mindkét oldalon tilos. 
 
 "Hétköznapok Európája" vetélkedő



A Tarsoly Ifjúságért Egyesület felhívása középiskolák számára:
A változatos témák arra sarkallják a fiatalokat, hogy minél eredményesebben tájékozódjanak a neten, gyakorolják a felelősségteljes munkamegosztás technikáit, ügyesen működjenek együtt. Ismerjék meg jobban Európa országainak kultúráját, földrajzát, népszokásait, nevezetességeit, ünnepeit, gasztronómiáját. Legyen alkalmuk megemlékezni az I. világháború befejezésének centenáriumáról, valamint Magyarország EU tagságának közelgő 15. évfordulója kapcsán gyarapíthassák általános EU-s ismereteiket. Méltányolják az épített és természeti környezet értékeit és tájékozódjanak arról, hogy hogyan lehet ezeket védeni. Az általános tájékozottság és polgári tudatosság érdekében elengedhetetlen, hogy többet tudjanak az emberi- és polgári-, valamint a választójogokról az Európai Unióban. A minél sikeresebb élethez hasznos, ha felvértezik magukat továbbtanulási-, munkavállalási-, lakhatási ismeretekkel szűkebb és tágabb környezetükben, és ha egy kis jártasságot szereznek az életvitel-, háztartás-, rendezvények-, utazások szervezésével kapcsolatban is.A vetélkedő nyelve: magyarJelentkezés: A vetélkedőre 4 fős középiskolai tanulókból álló csapatok jelentkezését várjuk. A jelentkezéshez szükséges csapatonként egy segítő tanár is.

Egy intézmény több csapattal is indulhat a vetélkedőn. A vetélkedőre a felhívás megjelenésétől kezdődően a Tarsoly Ifjúságért Egyesület honlapján (www.tarsolyegyesulet.hu) lehet regisztrálni és a csapatok itt tájékozódhatnak a vetélkedő folyamatáról.

A regisztrált csapatok számára lesznek elérhetők az internetes fordulók feladatai.2. forduló: 2019. január 28. (12:00 órától) – január 31. (24:00 óráig)

A döntő időpontja: 2019. március 23. (szombat) 9:00 óra.Cím: 8000 Székesfehérvár, Károly János utca 32.A díjakat – részben vagy egészben – szervező partnereink biztosítják. 

 

Muzeális intézménnyé válhat a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény



Az Önkormányzat azzal a határozott szándékkal hívta életre a Révész István Helytörténeti Gyűjteményt, hogy a közönség számára látogathatóvá tegye, népszerűsítse, megőrizze az értékeket és a hagyományokat, erősítse annak közösségteremtő erejét. 

A Képviselő-testület döntése alapján az Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumától megkéri a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény muzeális intézménnyé nyilvánítását és egyúttal közérdekű muzeális kiállítóhellyé minősítését.

Amennyiben ezt sikerül elérni, lehetősége nyílik a helytörténeti gyűjteménynek arra, hogy állami és szakmai pályázatokon indulhasson, és ezáltal külső forrásokat vonjon be a gyűjtemény modernizálásába, fejlesztésébe, a múzeumpedagógiai foglalkozások lebonyolításába.

 

 

Szaunával bővült a városi uszoda

A Gérecz Attila városi uszodában az Nemzeti Sportközpontok-kal együttműködve szaunát építettünk ki. 

Akár rendszeresen, akár hobbi szinten sportol valaki, nagyon fontos szempont, hogy az edzések mellett milyen regenerálódási formát választ magának. Tekintve, hogy a szauna az egyik ilyen levezető mód a szervezet számára, kiemelten fontosnak tartottuk, hogy városi uszodánkban is elérhető legyen bárki számára az úszásokat megelőzően, vagy azt követően.  

Az Önkormányzat mindig kiemelt célként tekint a sport és rekreációs tevékenységek fontosságára, ennek köszönhetően került kivitelezésre a gyermekmedence mellett található szauna, amely a továbbiakban a lakosság rendelkezésére áll az uszoda nyitva tartási idejében

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search